About Me

header ads

Pather Panchali (1955) Yol Türküsü

Geçmiş tüm zamanların yakıştırılabileceği bir zamanda, Hindistan'da, ilkel şartlar altında doğayla iç içe yaşanan fakir bir bölgede geçen Pather Panchali (1955) filminde yüzyıllardır her coğrafyada yaşanagelmiş olan dramatik bir hikâyeyi yüksek bir sinema değeriyle beraber izliyoruz.

Hint Sineması'nın değerli yönetmeni Satyajit Ray'in Yol Türküsü (1955) filminde düşük gelir seviyesine sahip olan ve atalarından kalma eski bir evde hayatlarını sürdüren bir ailenin yaşamına konuk oluyoruz. Ailesini geçindirmek için çeşitli işlerde çalışan, yazar olmak gibi bir hayali olan bir baba; eşinden aylarca uzakta kalan, çocuklara zaman zaman tek başına bakmak zorunda kalan, ekonomik zorlukları derinden hisseden bir anne ve ergenlik çağına gelmiş bir kızla ondan birkaç yaş daha küçük bir oğlan. Filmin ilk yarısında bu aileye yaşlı bir akraba da eşlik ediyor.

Çocuklar, yaşlılar, hayvanlar, doğa ve zorlu maddi şartlar altında geçen Pather Panchali filmi Ray'in Apu Üçlemesi'nin ilk filmi olma özelliğini de taşıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0048473/

Filmden bir kesit: https://twitter.com/hergunbirsanat/status/1058064729120346114


Yorum Gönder

0 Yorumlar