About Me

header ads

Days of Wine and Roses (1962) Şarap ve Gül Günleri

''Uzun değildir,
şarap ve güllerle bezeli günler
Puslu bir hayalden çıkıp
bir an önümüzü görürüz
sonra yine bir hayalin içinde yitip gider.''

Bir çiftin alkol bağımlısı olmaya başlaması sonucunda ortaya çıkan sorunların ve olayların anlatıldığı Days of Wine and Roses (1962) filmi etkileyici ve çok iyi bir sinema eseri.

Halkla ilişkiler işinde çalışan Joe Clay işe yeni başladığı bir şirkette Kristen ile tanışır. Birbirlerine aşık olan bu çift bolca şarap ve gül günleri yaşar. Bir çocukları olur. Bu güzel günlerden sonra, ikisinin de bir zaafı olduğu ortaya çıkar. Alkole kaptırırlar kendilerini ve bundan bir türlü kurtulamazlar. Bu yolda daha başarılı olan Joe, bir dernekteki arkadaşının da yardımıyla kararlı bir mücadele içerisine girer. Yaşamındaki çöküşlerden ders alarak yeniden ayağa kalkmayı başarır. Düzenli bir işe girer, çocuğuna bakar ve borçlarını öder. Eşi Kristen ise Joe'dan ve çocuğundan uzakta kalmaya dayanamaz ve bazı adımlar atarak doğru yola girmeye çalışır. Film zorlu bir süreçle de olsa, umut vererek biter.

Şarap ve Gül Günleri (1962)'de alkol bağımlıları Joe ve eşi Kristen'in tükenmeyen aşkları, pişmanlıkları, mutlulukları ve aralarında geçen tartışmalar oldukça basarbaş ve güzel bir şekilde aktarılıyor.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0055895/


Yorum Gönder

0 Yorumlar