About Me

header ads

Dip huet seung hung (1989) Kana Bulanmış Kahramanlar

Hong Kong'da geçen ve Criterion Koleksiyonu'nda da yer alan Dip huet seung hung (1989) adlı bu suç filminde sıra dışı bir kiralık katille sıra dışı bir polisin dostluğunu eserin kendine has tarzı içerisinde izliyoruz.

Harika çarpışma sahnelerine ve kaliteli diyaloglara sahip olan Dip huet seung hung (1989) filmi arkadaşlık, onur, adalet gibi konulara değinirken izleyicisini aslında suçlu olan karakterin yanına çekmeyi başarıyor (en azından beni çekti). Film kilise, mum, güvercin gibi birçok arka plan görseliyle kalitesini daha da artırıyor.

Filmin özgün adı olan Dip huet seung hung İngilizce Vikipedi'den öğrendiğim kadarıyla ''A Pair of Blood-Splattering Heroes'' anlamına geliyormuş. Bunu Google Translate ile çevirdiğimde ''Bir Çift Kan Sıçrayan Kahraman'' çevirisi ile karşılaşıyorum. Filmi izledikten sonra filmin Türkçe adı olarak Kana Bulanmış Kahramanlar demek istedim. Eğer daha doğru ve iyi bir çeviri önerisi olan bir sinemasever olursa onun yetkinliğinden yararlanarak başlıktaki Türkçe adı daha nitelikli bir şekilde yazmak isterim.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0097202/





Yorum Gönder

0 Yorumlar