About Me

header ads

Android Telefonunuz Çalınırsa veya Kaybolursa Ne Yapmalıyız

Android Telefonunuz Çalınırsa veya Kaybolursa

Telefonunuzun çalınması veya kaybolması, özellikle cihazınızda depolanmış çok sayıda kişisel veri ve bilginiz varsa, korkunç bir deneyim olabilir.

Neyse ki, kaybolan android telefonunuzun yerini tam olarak bulmanın ve uzaktan silme işlemini gerçekleştirmenin veya telefonunuzu tam seste çalmanın birçok yolu vardır.

Telefonunuzu bulmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Telefonunu nasıl bulabilirim?

Android akıllı telefonlar, telefonunuzun konumunu izlemek ve Google hesabınızı kullanarak uzak bir yerden çaldırmak için kullanılabilen Telefonumu Bul adlı bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği kullanmak için herhangi bir ek uygulama indirmenize veya yüklemenize gerek yoktur.

Android cihazınız bir WiFi veya mobil ağa bağlıysa ve konum ayarlarınız yüksek doğrulukta ayarlanmışsa doğru çalışacağını unutmayın.

Bu özelliği kullanmak için Google’da  Telefonumu bul kelimesini arayın veya web sitesine gidin ve sonra kaybolan veya çalınan android cihazınızda kullandığınız Google hesabıyla giriş yapın. Cihazımı Bul Android uygulamasını da buradan indirebilirsiniz.

Google hesabına giriş yaptıktan sonra, Cihazımı Bul özelliği ile anında Android cihazınızın yerini belirleyecek ve Google Haritalar'da izlemenize izin verecektir.

Android Telefonunuz Çalınırsa veya Kaybolursa

Artık kaybolan veya çalınan cihazınızın bulunduğu geçerli yeri bulabilir ve o yeri ziyaret edebilir ve cihazınızı tam olarak nerede olduğunu bilmek için tam ses seviyesinde çalmak için 'Ses Çal' seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, telefonunuz sessiz modda olsa bile çalışacaktır.

Android cihazınızı bulamıyorsanız, cihazınızı bir parola ile kilitlemek ve Google hesabınızdan çıkmak veya tüm verileri silmek için 'Güvenli cihaz' seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Cihazınızda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapın.

Bu, çalınan telefonunuzu kullanabilecek kişilerin kişisel verilerinize erişmesini önler. Google, fotoğraflarınızı, videolarınızı, kişilerinizi, takvim girişlerinizi ve hatta iletilerinizi otomatik olarak yedeklediğinden, neredeyse tüm kişisel verilerinize erişebilirsiniz.

Ya telefonunuzu bulamazsanız?

Yukarıda belirtilen yöntemleri denedikten sonra bile telefonunuzu izleyemeyebilir veya yerini bulamayabilirsiniz. Telefonunuzun bataryası bitmiş veya cihazınız hasar görmüş olabilir. Ya telefonunuzu bulamazsanız? Şimdi ne yapmalı?

Telefonunuzu çalıntı olarak bildirin

Yapabileceğiniz ilk şey, polise telefonunuzun çalındığını bildirmek ve gereken bilgileri vermek.

Polis, telefonunuzun markası ve modeli, çalındığı yer ve / veya telefon numaranız ve IMEI gibi ayrıntıları isteyebilir. 

IMEI numaranızı telefonunuzun geldiği kutuda bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar