About Me

header ads

Güçlü Bir Şifre Oluşturma

Güçlü Şifre Oluşturma

İnterneti neredeyse her şey için kullanıyoruz, ister mobil bankacılık aracılığıyla, ister sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarınızla iletişim halinde olun, ister işle ilgili e-postalar gönderin. 

Ve bunu yapmak için kullandığımız uygulamaların ve hizmetlerin çoğu genel bir savunma sistemi olan bir şifre ile korunuyor. Bu yüzden hatırlamayı zorlaştırsa bile, güçlü bir şifre oluşturma önemlidir.

Güçlü bir şifre oluşturmak için ipuçları:


Güçlü bir şifre, başkalarının tahmin etmesi zor olan şifredir. Şifre oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bazılarına göz atalım. 

• Kişisel bilgilerinizi adınız, doğum gününüz, kullanıcı adınız veya e-posta adresiniz olarak kullanmayın. Bu tür bilgiler genellikle herkese açıktır, bu da birisinin şifrenizi tahmin etmesini kolaylaştırır. 

• Uzun bir şifre kullanın, şifreniz en az altı karakter uzunluğunda olmalı, ancak ekstra güvenlik için daha uzun olmalıdır. Her hesap için aynı şifreyi kullanmayın. Birisi bir hesap için şifrenizi keşfederse, diğer tüm hesaplarınız savunmasız olacaktır. 

• Rakam, sembol ve hem büyük hem de küçük harfleri dahil etmeye çalışın.

• Sözlüğe eklenebilecek kelimeleri kullanmaktan kaçının. Örneğin, yüzme1 zayıf bir şifre olur. Güçlü şifre oluşturmakta sorun yaşıyorsanız, bunun yerine bir şifre üreticisi kullanabilirsiniz.

• Parola değiştirme belirli günlerinde şifrenizi değiştirmek, güvenliğinizi artıracaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar