About Me

header ads

Nixon (1995)

ABD'nin görevinden istifa eden tek başkanı olan Richard Nixon'ın hayatı ve siyasi kariyeri Anthony Hopkins'in başrolünde yer aldığı Nixon (1995) filminde anlatılıyor.

Uzun bir film olan Nixon (1995) politik karmaşaları, Nixon'ın siyasette yükselişine, eşiyle ilişkisine, Watergate Skandalı'na ve uyguladığı siyasete detaylı şekilde yer veriyor.

Kendisine Watergate Skandalı'nı konu olan bir film izlemek isteyenler için: All The President's Man (1976)

Not: Filmin Türkçe altyazısı ne yazık ki berbat halde. Çevirmenlerin, bir filmin Türkçe çevirisi varsa genellikle ''zaten çevirisi var'' diye düşünüp yeni bir çeviriye girişmeyebilecekleri de düşünülürse filmin ilk çevrisinin kesinlikle kaliteli olması gerekiyor. Aksi takdirde o kötü çeviri öylece kalıyor ve belki o filmi daha iyi çevirebilecek kişilerin çeviri yapmaya girişmesi de engellenmiş oluyor; çünkü zaten çeviri var diye düşünülebiliyor. Eğer bu satırları okuyan bir çevirmen varsa ya da filmin Türkçe altyazısının çok kötü olduğunu ilgili kişilere aktarabilecekler varsa eseri daha iyi şekilde izleyebilmemiz adına onlar da bu konuda bir şeyler (çevirerek ya da çevirebileceklere bildirerek) yapabilirler.

Filmin imdb profili: https://www.imdb.com/title/tt0113987/


Yorum Gönder

0 Yorumlar